Sayın Üyelerimiz,
28 ve 29 Kasım 2022 tarihlerinde, İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünün ev sahipliğinde gıda sektörüne yönelik olarak düzenlenecek ”Kalite ve Ürün Deneyimi Semineri” nde, üretim, kalite, AR-GE ve pazarlama ekipleri arasındaki hedefi tanımlama, kalite ve pazarlamanın çalışma prensiplerinin kader anına etkilerini mercek altına alarak gıda sektörünün uzman deneyimlerinden faydalanılması amaçlanmaktadır.
Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği ve Derneğimiz tarafından desteklenen seminer ;
1. Ürün Tasarımı
- Tüketici Kalite Algısı ve Tüketici Eğilimleri / Burcu Yiğiter /Euromonitor International
- Tüketici Satın Alma Süreci / Metin Erkaya /Perfetti Van Melle
- Ürün Tasarım Süreci / Metin Erkaya /Perfetti Van Melle
2. Tasarım Sürecinin Detayları
- Ambalajın Tasarımdan Tüketime Karar Anına Etkisi/ Hakan Özhuy -Jokey Turkey -SEPA
- Ürün Tasarım Sürecinde Risk Analizi / Prof. Dr. Barbaros Özer
- Gıda Ambalajlarında Yeni Trendler ve Riskler / Prof. Dr. Atıf Can Seydim
3. Ürün ve Kalite Kültürü
- Ürün ve Kalite Kültürünün Tüketici Deneyimine Etkisi /Şenay Avcu/ Bunge
- GFSI ve AB Mevzuatında Kalite Kültürü / Ezgi Dedebaş / IFS
- Kalite Kültürü Uygulama Örnekleri / Zühal Başaran / Karma Grup
- Kültür Mükemmelliği Modeli ve Ölçümü / Cem Pusat / Karma Grup
4.Duyusal Analiz Temel Bilgilendirme
- Temel Duyusal Analiz ve Ürün Tasarımına Etkisi – Prof. Dr. Esra Çapanoglu Güven
- Duyusal Analiz Test Yöntemleri – Dr.Tugba Özdal
konularından oluşmaktadır.
Etkinliğin, 28 Kasım 2022 Pazartesi günü düzenlenecek 2. oturumuna, Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Hakan Özhuy, Derneğimiz ve Jokey Turkey Ambalaj San. AŞ. adına söz alarak “Ambalajın Tasarımdan Tüketime Karar Anına Etkisi” başlıklı sunumu ile katkı sağlayacaktır.
Sizlerin de bildiği gibi Sert Plastik Ambalaj Sanayicileri Derneği; kurulduğu ilk gün itibari ile sert plastik ambalajların sınıflandırılması alanında çalışmalar yürütmüş, 2007 yılında ilk döngüsel ekonomi adımını atarak, gıda ambalajlarında regülasyonlar sebebi ile üretimde kullanılamayan temiz alt-üst çapakların tekrar üretimde kullanılabilmesine aracı olmuştur. Sektörümüz geçmişten bugüne süt ve süt ürünleri sanayicileri ile el ele gelişim göstermiştir. IML kaplar, kovalar, şişeler, dairypack dediğimiz tüketim süreci kısa günlük ürün ambalajları, peynir ürünlerinde termoform ve folyolu ürün grubu, sektörün tek kullanımlık ambalaj, bizim ise hassas ürün ambalajı olarak nitelendirdiğimiz termoform ambalajların gelişim sürecinde süt ve süt ürünleri grubunun yaygın kullanımı ve hassas ürünler olmasının etkisi büyüktür.
Bu seminerde, sert plastik ambalajların, ambalaj tedariği aşamasından, ürün kullanımı sonrası tekrar satınalma kararına kadar geçen süreçte tedarik zinciri yöneticilerini ve tüketiciyi nasıl etkilediğini, ekonomik, çevresel ve sosyal sürdürülebilirlik adımları çerçevesinde karar anına etki noktasında ambalaj seçiminde nelere dikkat edilmesi gerektiğini hep birlikte hatırlamayı hedefliyoruz.
Söz konusu seminer kapsamında siz değerli üyelerimizin görüş ve önerilerinin bizler için son derece önemli olduğunu hatırlatır, seminer içeriği ile ilgili görüş ve önerilerinizi 18 Ekim 2022 Salı günü mesai bitimine kadar info@sepa.org.tr mail adresimize iletebileceğinizi belirtmek isteriz.
Seminer Detayları ve Kayıt Bilgileri
Seminer tüm üyelerimiz ve sektör mensuplarımıza açık ve ücretlidir. SEPA üyelerine özel indirimli fiyat uygulanacaktır.
Eğitim ile ilgili tüm detaylara ve kayıt bilgilerine Kalite ve Ürün Semineri linkinden ulaşabilirsiniz.
Sponsorluk Bilgileri
Seminer kapsamında ikram sponsorluğu, öğrenci sponsorluğu benzeri sponsorluk çalışmaları yürütülmekte olup, SEPA üyelerimizde sponsor olabilirler.
Sponsorluk detayları ve eğitim ücreti ile ilgili olarak 0534 501 48 01 yada info@sepa.org.tr mail adresimiz aracılığı ile Genel Sekreterliğimizden bilgi alabilirsiniz.
Saygılarımızla,