2020 başında gündeme aldığımız ancak koronavirüs sebebi ile ertelemek durumunda kaldığımız Meslek Lisesi – Sektör İşbirliği projemiz, geçtiğimiz günlerde Kocaeli Valiliği ile GEBKİM Eğitim, Araştırma ve Sağlık Vakfı ve Sert (Rijit) Plastik Ambalaj Sanayicileri Derneği arasında düzenlenen törenle hayata geçti. İmzalanan protokol ile GEBKİM Eğitim, Araştırma ve Sağlık Vakfı tarafından titizlikle ve tüm detaylar düşünülerek Milli Eğitim camiasına kazandırılan GEBKİM Mesleki Teknik Anadolu Lisesi aracılığı ile Sert Plastik Ambalaj Sanayicileri Derneği olarak bizlerde mesleki eğitime katkı sağlama şansı edindik.
Derneğimiz söz konusu protokol ile GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Otomasyon Bölümü öğretmen ve öğrencilerine yönelik gerçekleştirilecek staj, kariyer günleri, fabrika gezileri ile sektöre dair bilgi ve teknoloji paylaşımı sunacak, uzmanlık ve deneyimlerini aktararak, nitelikli mesleki eğitime katkı sağlayacak, okulda yapılacak üretimlere ambalaj desteği verecektir.
Geleceğin müşterileri olacak gençlerin ambalaj algısını kuvvetlendirme konusunda da önemli bir adım olan projeye ilk destek Sert Plastik Ambalaj Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, Serdar Plastik ve Amb. San. AŞ. Genel Müdürü Sayın Mustafa Kınacı’ dan geldi. GEBKİM MTAL öğrencilerinin yapacakları üretimde kullanacakları ambalaj desteği için kendilerine teşekkür ediyor, tüm üyelerimizi başından beri titizlikle yürütülen, modern laboratuvarlarla donatılarak, bilimsel, teorik ve uygulamalı eğitim imkanları ile donatılmış bu projeye katkı sağlamaya, mesleki açıdan donanımlı gençler yetiştirilmesi destek olmaya davet ediyoruz.
“GEBKİM Vakfı ve SEPA Mesleki Eğitimde İşbirliği Yaptı” başlığı ile basında yer alan törene ilişkin makaleye şu linkten ulaşabilirsiniz.