Uzun bir aradan sonra kapılarını ziyaretçilerine tekrar açan Avrasya Ambalaj Fuarı, Covid19’ a rağmen yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.
Sert Plastik Ambalaj Sanayicileri Derneği olarak Ambalaj Sanayicileri Federasyonu Dernekleri ile yerimizi aldığımız fuarda 20 Ekim – 23 Ekim tarihleri arasındaki yoğunluk, hem katılımcıların hem de ziyaretçilerin fuar sürecindeki etkinlikleri, fuar sonrası katılımcı firmaların sosyal medya paylaşımları, Covid19′ un etkilerinin azaldığını ve hibrit sistemin fuarlar için de faydalı olduğunu algılamamız açısından sevindiriciydi.
Derneğimiz üye firmalarının ve sektör mensubu sert plastik ambalaj sanayicilerinin de yoğun katılım sağladığı 2021 Avrasya Ambalaj Fuarı geçmiş yılları aratmayacak hareketlilikte gerçekleşti.
2021 Avrasya Ambalaj Fuarında, Sert Plastik Ambalaj Sanayicileri Derneği olarak amacımız plastik ambalaj sektörü başta olmak üzere paydaşı olduğumuz ambalaj ve plastik sektörlerini kamuoyuna, plastik ve ambalaj kullanıcılarına doğru tanıtabilmekti. 2021 Avrasya Ambalaj Fuarı, bu amaçla hazırlamış olduğumuz, ambalaj ve sert plastik ambalaj hakkında temel bilgileri içeren SEPA Kılavuzumuzu okuyucular ile buluşturmamız için önemli bir fırsat oldu.
Sert Plastik Ambalajlar Kılavuzunda yer alan “Sert Plastik Ambalaj Sektörüne Bakış” başlıklı makalemizde de belirttiğimiz gibi sektörümüz 2020 yılında yeni rekorlara imza atan plastik sektörü ve ambalaj sektörü ihracatlarının her birinin %45 ine karşılık gelen ihracat rakamı ve yarattığı dış ticaret fazlası ile sürdürülebilir kalkınmaya pozitif fayda sağlamıştır. ITC Trade Map verilerinden derlenen ve ekte sunulan veriler, sektörümüzün Covid19′ a rağmen 2019 – 2020 döneminde %15,4, 2016-2020 döneminde ise %37,6 oranında büyüme kaydettiğini göstermektedir.
Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) ve Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) yayınlarında yer alan sektör raporlarının da doğruladığı veriler, sorunları ertelemek yerine, çözüm noktasında ortak adımlar atmanın daha etkili, yapıcı ve geliştirici sonuçlar ortaya koyduğunu göstermektedir.
Rakamlar; yeniden kullanıma uygun ambalajlar, daha az hammadde kullanılarak gerçekleştirilen, çevre odaklı tasarım ve üretimler, geri dönüşüm katkı payı (GEKAP) uygulamalarının yarattığı çevre odaklı yaklaşımların sektörümüzün gelişimini sanıldığı gibi negatif değil, pozitif etkilediğini gösteriyor. Bu uygulamalar sert plastik ambalajların geri dönüşümü ile daha fazla değer yaratması ve yeniden kullanıma uygun olmasının pozitif etkilerini çok daha fazla gözler önüne serdi ve rakamlara yansıttı.
Sert Plastik Ambalaj Sanayicileri Derneği olarak amacımız Derneğimiz çatısı altında toplanan üye sayımızı arttırmak, somut ve sektörü temsil edecek yeterlilikte verilerle sektörümüzü büyütecek doğru stratejiler üretmek. Bu noktada siz Sayın Sektör Mensuplarımızın desteğini bekliyor ve sizleri Sert Plastik Ambalaj Sanayicileri Derneği (SEPA) ne katılmaya davet ediyoruz.
SEPA’ ya Nasıl Üye Olunur – SEPA
Saygılarımızla,